1 Mart 2017 Çarşamba

Dukan Usulü Beşamel Soslu Karnabahar

Yarım yağlı kaşar peyniri kullanacak olsak da peynirde izinli yağ miktarı aşıldığı için klasik Dukan'da güçlendirme evresinde, Dukan Express'te tam yağlı peynir hakkının eklendiği 5.günden itibaren tüketilmesi tavsiye edilir.

Malzemeler: 

1 küçük karnabahar
Yarım yağlı kaşar peyniri
Dukan usulü beşamel sos (Malzemeler ve tarif için tıklayın.)

Yapılışı:

Karnabahar küçük parçalara ayrılır. Tuzlu suda haşlanır. Ardından süzülerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Üzerine beşamel sos dökülüp rendelenmiş kaşar peyniri serpildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına atılarak üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder