7 Mart 2017 Salı

Mantarlı Tavuk Sote

Tavuğu sulu yemek şeklinde tüketmeyi sevenlerin baştacı olan mantarlı tavuk sote saf protein günleri hariç tüketebiliyoruz.

Malzemeler:

1 orta boy soğan
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış göğüs eti
2-3 domates (rendelenmiş)
Yarım kilo mantar
1 diş sarımsak
Tuz
Nane

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğruyoruz. Birkaç damla bitkisel yağda harlı ateşte pembeleşinceye kadar çeviriyoruz. Ardından tavuğumuzu ekliyoruz. Tavuk suyunu salıp çektiktem sonra yıkayıp küp küp doğradığımız mantarlarımızı ekliyoruz. Mantarların rengi soluklaşmaya başladıktan sonra rendelenmiş domatesimizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yemek fokurdamaya başlayınca kıyılmış sarımsak, tuz ve naneyi ekleyip altını kısıyoruz. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder