Tavuğu sulu yemek şeklinde tüketmeyi
sevenlerin baştacı olan mantarlı tavuk sote saf protein günleri hariç
tüketebiliyoruz.
Malzemeler:
1 orta boy soğan
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış göğüs eti
2-3 domates (rendelenmiş)
Yarım kilo mantar
1 diş sarımsak
Tuz
Nane
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Birkaç damla
bitkisel yağda harlı ateşte pembeleşinceye kadar çeviriyoruz. Ardından
tavuğumuzu ekliyoruz. Tavuk suyunu salıp çektiktem sonra yıkayıp küp küp
doğradığımız mantarlarımızı ekliyoruz. Mantarların rengi soluklaşmaya
başladıktan sonra rendelenmiş domatesimizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Yemek fokurdamaya başlayınca kıyılmış sarımsak, tuz ve naneyi ekleyip altını
kısıyoruz. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder