Dukan yaparken Türk
mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan karnıyarıktan mahrum kalmak zorunda
değiliz. Saf protein günleri dışında tüketebileceğimiz yemeğimizin tarifi şu
şekilde.
Malzemeler:
5 küçük boy patlıcan
250 gram yağsız kıyma
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 domates
3 biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşığı sıvı
yağ
Yapılışı:
Patlıcanları közlenme
tavası yardımıyla közlüyoruz. (Közleme tavanız yoksa patlıcanları fırına
atmanız da mümkün.) Soğanları yemeklik doğayıp pembeleşinceye kadar sıvı yağda
çeviriyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, göz kararı
tuz karabiber ve pulbiberi ekleyip çeviriyoruz. Kıyma rengini aldığında altını
kapatıyoruz.
Közlenmiş
patlıcanların kabuklarını soyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine
alıyoruz. Ortasını yarıp hazırladığımız iç harcını patlıcanlara bölüştürüyoruz.
Doğradığımız domates ve biberi kıymaların üstüne diziyoruz. Önceden ısıtılmış
150 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder