10 Mart 2017 Cuma

Dukan Usulü Karnıyarık

Dukan yaparken Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan karnıyarıktan mahrum kalmak zorunda değiliz. Saf protein günleri dışında tüketebileceğimiz yemeğimizin tarifi şu şekilde.

Malzemeler:
5 küçük boy patlıcan
250 gram yağsız kıyma
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 domates
3 biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanları közlenme tavası yardımıyla közlüyoruz. (Közleme tavanız yoksa patlıcanları fırına atmanız da mümkün.) Soğanları yemeklik doğayıp pembeleşinceye kadar sıvı yağda çeviriyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, göz kararı tuz karabiber ve pulbiberi ekleyip çeviriyoruz. Kıyma rengini aldığında altını kapatıyoruz. 

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz. Ortasını yarıp hazırladığımız iç harcını patlıcanlara bölüştürüyoruz. Doğradığımız domates ve biberi kıymaların üstüne diziyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder