Dukan ve Dukan Express'in her evresinde
tüketebileceğiniz pratik yemeğin detayları şu şekilde.
Malzemeler:
6-7 tavuk butu (derisiz)
1 soğan
Fırın poşedi
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Kekik
1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
Yapılışı:
Derisiz tavuk butları güzelce yıkanır. 1 kapta
bitkisel yağ, baharatlar ve tuz karıştırılır. Tavukların üzerindeki suyu
süzüldükten sonra bu karışıma bulanıp fırın poşedine yerleştirilir. Soğan da
soyulup 4'e bölündükten sonra fırın poşedine yerleştirilir. Fırın poşedi bir
fırın tepsisine yatay bir şekilde yerleştirilir. Tavukların üstüste gelmemesine
dikkat edilmelidir. Fırın poşedinin ağzı bağlanır ve üzerine bir bıçak
yardımıyla birkaç küçük delik açılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına
atılır ve yarım saat pişirilir.
Not: Soğan saf protein günlerinde 1 orta boyu
geçmemek koşuluyla tüketilebilmektedir. Tolere gıdalar arasında yer almaktadır.
Tolere gıdaların tamamının listesine ulaşmak için tıklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder