3 Mart 2017 Cuma

Poşette Tavuk

Dukan ve Dukan Express'in her evresinde tüketebileceğiniz pratik yemeğin detayları şu şekilde.

Malzemeler:

6-7 tavuk butu (derisiz)
1 soğan
Fırın poşedi
Tuz
Pulbiber 
Kimyon
Kekik
1 tatlı kaşığı bitkisel yağ  

Yapılışı:
Derisiz tavuk butları güzelce yıkanır. 1 kapta bitkisel yağ, baharatlar ve tuz karıştırılır. Tavukların üzerindeki suyu süzüldükten sonra bu karışıma bulanıp fırın poşedine yerleştirilir. Soğan da soyulup 4'e bölündükten sonra fırın poşedine yerleştirilir. Fırın poşedi bir fırın tepsisine yatay bir şekilde yerleştirilir. Tavukların üstüste gelmemesine dikkat edilmelidir. Fırın poşedinin ağzı bağlanır ve üzerine bir bıçak yardımıyla birkaç küçük delik açılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atılır ve yarım saat pişirilir.


Not: Soğan saf protein günlerinde 1 orta boyu geçmemek koşuluyla tüketilebilmektedir. Tolere gıdalar arasında yer almaktadır. Tolere gıdaların tamamının listesine ulaşmak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder