Özellikle balık
restoranlarının vazgeçilmezi güveçte karides ufak düzenlemelerle Dukan diyeti
için de uygun hale getirilebiliyor. Light kaşar peynirlerin en düşük yağ oranı
olanlar dahi Dukan diyetinin belirlediği yağ oranından yüksek olduğu için bu
yemeği tükettiğiniz günler diğer öğünlerdeki peynir kullanımınızı kısıtlamanız
tavsiye edilir. Saf protein günleri hariç tüketilebilmektedir.
Malzemeler:
2 su bardağı
dondurulmuş karides
7-8 mantar
3 domates
Light kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı:
Karidesleri yağda
çeviriyoruz. 2-3 dakika çevirdikten sonra doğradığımız mantarları ekleyip
pişirmeye devam ediyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Mantarlar suyunu salıp
çektikten sonra rendelenmiş domatesleri de ekliyoruz. Eklediğimiz domates sosu koyulaşmaya
başlayınca altını kapatıp güvece alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpip
önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip kızarınca
fırından çıkartıyoruz. Sıcak tüketiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder