12 Mart 2017 Pazar

Güveçte Karides

Özellikle balık restoranlarının vazgeçilmezi güveçte karides ufak düzenlemelerle Dukan diyeti için de uygun hale getirilebiliyor. Light kaşar peynirlerin en düşük yağ oranı olanlar dahi Dukan diyetinin belirlediği yağ oranından yüksek olduğu için bu yemeği tükettiğiniz günler diğer öğünlerdeki peynir kullanımınızı kısıtlamanız tavsiye edilir. Saf protein günleri hariç tüketilebilmektedir.

Malzemeler:
2 su bardağı dondurulmuş karides
7-8 mantar
3 domates
Light kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı:

Karidesleri yağda çeviriyoruz. 2-3 dakika çevirdikten sonra doğradığımız mantarları ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra rendelenmiş domatesleri de ekliyoruz. Eklediğimiz domates sosu koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp güvece alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpip önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkartıyoruz. Sıcak tüketiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder